Sjölidenlunch

Varannan onsdag 12.00 serveras husmors goda soppa och ett intressant föredrag eller en musikstund. Ingen anmälan. Pris 40 kr.
Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

Sånger som bedårar, glädjer och förför – Från Zarah till Madonna

Sångerskan Cecilia Thorngren har stått på både Scalateatern och Boulevardteatern. Nu längtar hon ut till sina rötter på Värmdö och gästar oss tillsammans med sin pianist Claes von Heijne.

Pianotrio

Trion spelar klassiska och lekfulla stycken av storheter som Ludwig van Beethoven och Wolfgang Amadeus Mozart.
Kerstin Alling – piano
Bo Karlsson – fiol
Maria Böhm – cello

Om starka kvinnor i Storkyrkans historia
Ulf Lindgren är Domkyrkokaplan i Stockholms Domkyrkoförsamling och en fantastisk berättare som kommer att ta med oss ut på en historisk vandring.

6 mars

PRO jazzband

PRO jazzband är tillbaka på Sjöliden med nya spännande arrangemang.
Bandet bjuder på svängig jazz och blues men också på lugn musik i visstil.Sång Pernilla Dahlstrand, Wåge Finér spelar altsax och leder bandet. Curt Furusten och Håkan Larsson på tenor- och barytonsax. Brasset består av Bengt Ericsson trumpet och Hasse Jonsson trombon. I kompet sitter Leif Thuresson vid pianot, Oliver Farkas vid trummorna och Rolf Calmeryd sköter kontrabasen.

20 mars

Viva el Tango – Kärlek och längtan, smärtan och glädjen

Med tangons rytmiskt färgstarka musik tar sångerskan Jeanette Meyer med oss till Argentinas speciella atmosfär. Samtidigt knyter hon an till Evert Taube som inspirerades av den Argentinska musikens temperament. Flera tangos på pianot samt kända folksånger, dikter av bland andra Pär Lagerkvist. Det blir en festlig och färgrik musikalisk upplevelse.

Jag var i fängelse och ni besökte mig

I 18 år var Birgitta Winberg präst på Kronobergshäktet i Stockholm. Hon blev den första kvinnan och den första från Sverige som blev ordförande i den internationella världsorganisationen för fängelsepräster (IPCA).

17 april (Våravslutning med silllunch)

Vårfest i byn – så firas våren runt om i världen

Med humor och en stor mängd instrument spelar och sjunger musikgruppen RAAduo in våren för oss.
Stellan Sagvik – keltisk harpa, flöjter, klarinetter, tárógátó, sång.
Kaj Magnusson – bouzouki, gitarrer, mungiga, domra, mandolin, sång.