Sjölidenlunch

Varannan onsdag 12.00 serveras husmors goda soppa och ett intressant föredrag eller en musikstund. Ingen anmälan. Pris 30 kr.
Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

11 januari
Önska en allsång!
Ett lustfyllt och demokratiskt sångprogram som vi i publiken är med och skapar tillsammans med de glada musikerna i trion Jukebox.
Therese Helgesson – piano,
Peter Hägerås – gitarr och sång
Britta Therén – dragspel och sång

25 januari
Glädje och värme för vintersjälen
Anna Karin och Kerstin kommer att värma och
glädja oss i kanske lite trötta januari. Glittrig musik
av Ellington, Grieg, Mozart och så lite svenskt.
Anna Karin Schäfer – sång
Kerstin Alling – piano

8 februari
Kärleksvisor i folkton
Folkliga visor, kärleksmelodier, ballader och koraler från Norden.
Elin Therese Birkelund, folksångerska och Gabriel Dluzewski, mandolin och svensk bosoki.

22 februari
Från urtid till nutid
Värmdö – mer än bara gråsten
Clas Hättestrand, professor i naturgeografi och prorektor vid Stockholms universitet, berättar om Värmdös geologi. För två miljarder år sedan fanns bara hav där Värmdö idag ligger. Under årmiljonerna har bergskedjor bildats och erosion och inlandsisar har sedan omformat landskapet till det Värmdö vi ser idag. Följ med på en resa som berättar om den geologiska utvecklingen av Värmdö från urtid till nutid.
Clas Hättestrand är flerfaldigt belönad som årets pedagog och för sitt engagerade, intresseväckande och tillgängliga sätt att berätta om sitt område. Clas är värmdöbo.

8 mars
Musikaliska pärlor
Marina Johansson med pianist Måns Ek bjuder på en rad musikaliska pärlor från förr till nu och med chans att få sjunga med.

22 mars
Räcker maten?
Befolkningsökning, klimatförändring, resursförbrukning, miljöförstöring…
Kommer jordens resurser att räcka i ett 20-30-årsperspektiv? Många viktiga frågor ställs och diskuteras, och perspektivet är trots allt hoppfullt: det är inte för sent.
Lars Wedén är civilekonom och f d företagsledare i konsumtions- och livsmedelsbranschen. Numera aktiv i hållbarhets- och miljöfrågor och verkar bl a inom omställningsnätverken Sigtuna Exergi-akademi och Gröna Liberaler.

5 april
Raoul Wallenberg – humanism och civilkurage
Raoul Wallenberg var den unge svensken som under andra världskriget räddade tiotusentals ungerska judar undan Förintelsen och sedan försvann i det sovjetiska fängelsesystemet, Gulag-arkipelagen.
Lars Brink berättar om Raoul Wallenberg i en gripande föreläsning med många bilder utifrån sin forskning och sin senaste bok När hoten var starka. Lars Brink är författare och historiker.

19 april
Klingande friskvård med Duo Francett
Programmet sätter musikens och poesins hälsofrämjande
kraft i fokus.
Duo Francett är en akustisk ensemble som framför sitt program på sång, violin och kontrabas. Det som utmärker duon är mångfalden av ovanliga instrumentkombinationer, solospel på kontrabas och de egna flerstämmiga arrangemangen för en ”trio på två”.
Med Suzanne och Eric Francett.