Sjölidenlunch

Varannan onsdag 12.00 serveras husmors goda soppa och ett intressant föredrag eller en musikstund. Ingen anmälan. Pris 30 kr.
Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

24 januari
Musikaliska praliner
Linneá Sallay och Jan-Erik Sandvik bjuder på en härlig musikalisk blandning av bl a romanser, musikal, folkmusik, visor och evergreens. Alltsammans presenteras med mycket glädje.

7 februari
Kvinnor ur historien
Katarina Schoerner Carr berättar om kvinnor i svensk lagstiftning, från
medeltiden, under 1600-talets häxjakt, om Fredrika Bremer, Marika Stiernstedt och andra kvinnor i kamp för rösträtt, fred och jämställdhet.

21 februari
Andrew Walter och andra svenska dragspelsmästare
Dragspelaren Per Romin, med tre medaljer från SM, spelar och berättar om gamla tider när dragspelarna kunde cykla miltals till en spelning och om vad Titanic har för koppling till svensk dragspelsmusik.

7 mars
Hans Sporre Swing Quartet
Hasse Sporre Swing Quartet spelar gladswing från 30-talet i Goodmans anda.

21 mars
Världen är full av violer
Världen är full av violer tar sitt avstamp i Sverige under 1930- och 40-talet.Här strösslar Anna Bromee och Lena Magnusson frikostigt med sig av alla de glada sångerna á la Ulla Billquist, Sickan Carlsson, Judy Garland och Alice Babs med flera på ett enda långt pärlband. Ett muntert program med glimt i ögat, fart och fläkt och livsglädje. Sång, piano, dragspel, gitarr och teater och tidsenliga kläder.

4 april
50 sätt att rädda Östersjön
Johan Tell, författare och föreläsare berättar om sin bok ”50 sätt att rädda Östersjön”. Inget annat hav har drabbats lika hårt av övergödning, syrebrist, miljögifter och tungmetaller. Johan Tell ger oss konkreta
tips på vad vi
var och en kan göra för att förhindra att Östersjön dör.

18 april
Elvis i våra hjärtan
(Våravslutning och sillunch)
Barytonsångaren Bernt Nordström sjunger och berättar om Elvis Presleys liv och hans berömda inspelningar av gospels och andliga sånger. Tillsammans med pianisten Berno Hallström.

Kommentarer inaktiverade.