Sjölidenlunch

Varannan onsdag 12.00 serveras husmors goda soppa och ett intressant föredrag eller en musikstund. Ingen anmälan. Pris 30 kr.
Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

Soppa med valfläsk
Extrainsatt Sjölidenlunch med anledning av kyrkovalet!
Hur kyrkan styrs avgörs genom demokratiska val till kyrkans styrande organ på både församlings-, stifts- och riksnivå. På församlingsnivå har Värmdö församling en nomineringsgrupp, Kyrkan i tiden i Värmdö församling.
I ett panelsamtal som leds av moderator Per Lundekvam får du möjlighet att både lyssna till företrädare för Kyrkan i tiden, men också möjlighet att framföra det som du tycker är viktigt för Värmdö församlings framtid. Vilka hjärtefrågor har du som du gärna vill skicka med de förtroendevalda in i en ny mandatperiod på fyra år? Alla med intresse för församlingens framtid är välkomna!
Förtidsröstning är möjlig i samband med lunchen. Ta med röstkort!

Den som glad är
Det här är en sprudlande glad och lustfylld show som gör djupdykning bland låtar som 1960-talets svenska schlagersångerskor gjorde till älskade örhängen. Alla de härliga låtarna som Siwan, Lill-Babs & co turades om att toppa hitlistorna med under ett helt årtionde.
Anna Bromee sjunger och berättar till Lena Magnussons piano-och dragspelskomp.

PRO jazzband – Ett storband i mindre format
Under ledning av Wåge Finér med sång av Pernilla Dahlstrand.

Luther och hans liv
Ett tonande föredrag om Luther och hans samtid.
En musikalisk berättelse genom den tidiga renässansens Europa. Det är nu 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser på porten till slottskyrkan i Wittenberg.
Agneta Hellström – flöjter
Torbjörn Söderquist – luta, teorb

Etiken i butiken – om sanning, frihet och livsmening i mataffären
Tomas Brytting, forskningsledare och professor i organisationsetik på Ersta Sköndal Bräcke högskola. Hans forskning har syftat till att undersöka spänningsfältet mellan etik och ekonomi. Hans fokus har varit frågan om vad ”moralisk kompetens” är och hur en sådan kompetens påverkas av organisationens utformning.

Tiljans hjältinnor
En färgsprakande konsert där en rad hjältinnor från operans och musikalens förtrollade värld tar plats på scen.
Sopranen Angela Wannbäck och pianisten Jan-Erik Sandvik presenterar en knippe musikaliska pärlor; ur Barberaren i Sevilla, Läderlappen, Gianni Schicchi, Teaterbåten, Trollkarlen från Oz, My Fair Lady, West Side Story, Sound of Music, Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar samt Kristina från Duvemåla.

Vad kan vi lära av de på planeten som själva blivit äldst och friskast?
Henrik Ennart, författare och vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet har skrivit länge om mat och hälsa, bland annat i boken Åldrandets gåta som handlar om hur forskare nu börjar skönja svaret på om det går att bromsa åldrandet? I kokboken Den blå maten, som han skrivit tillsammans med Niklas Ekstedt, utforskar han de så kallade blå zonerna – de platser på jorden där människor blir allra äldst. Hösten 2017 ger han och Niklas Ekstedt ut en ny bok tillsammans, Happy Food. Den handlar om hur tarmfloran påverkar både vår hälsa och vårt psykiska välbefinnande, och hur vi själva kan ändra på det med maten vi äter.

Julavslutning
Gröt och skinksmörgås

Musikunderhållning med pianisten och värmdöbon Kristin Stenerhag, känd från Peter Karlsson och Blå
grodorna och Vivian Cardinal, skådespelare och artist som har kunnat ses i olika teater- och musikproduktioner
på bl.a. Maxim och Scala. Hon har också medverkat i Så ska det låta, Allsång på Skansen och Doobidoo.

Kommentarer är stängda