Sjölidenlunch

Varannan onsdag 12.00 serveras husmors goda soppa och ett intressant föredrag eller en musikstund. Ingen anmälan. Pris 40 kr.
Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

En del av mitt liv
Värmdöbon och läkaren Birgitta Wetterdal tar oss med till fjärran länder, vissa drabbade av krig, andra av hiv och annat mänskligt lidande. Vi möter mödrar, barn och fäder, ofta i deras svåraste ögonblick i livet. Historier som kan visa hur världen på sina ställen ser ut. Birgitta ger oss bilder med stark närvaro. Upplevelser av glädje, sorg och framförallt den kärlek hon möter överallt där hon blir inbjuden att delta i andras livsbetingelser och kultur.

Från Ella till Alice
Ett blandat program med kända melodier från Ella Fitzgerald, Siw Malmkvist, Lill-Babs och Alice Babs.
Sång Marina Johansson. Piano Måns Ek.

Dalkullor i stan
Riksspelmännen Paula Testad och Maria Sjögren bjuder på folkmusikkonsert. Det blir låtar från Dalarna på fiol, spelpipa och sång som varvas med berättelser om spelmän, folktro och om Vackra Carin som så många andra kullor kom till Stockholm för att arbeta. Välkommen till en stämningsfull stund av medryckande polskor och innerliga visor!

Kreativa illusioner
Skådespelaren och författaren Annett Duran ställde i våras ut sin konst på Sjöliden. I allhelgonatid gästar hon oss och i ord och toner delar hon med sig av sin berättelse om att förlora någon och vägen tillbaka.
Per Lenner – gitarr

I själ och hjärta
Musik från när och fjärran med Kaya Ålander, gitarr och sång, och Carin Ödquist, sång.

Vattna mina rötter
Eva Åhlander, tidigare präst i Värmdö församling, numera i
Enhörna församling, ägnar fritiden åt att fotografera, måla och quilta.
Från och med 1 november ställer hon ut sina tavlor på Sjöliden och i det här föredraget berättar hon varifrån hon hämtar inspiration till sitt måleri.

Julavslutning med grötlunch
Lina – en musikalisk monolog
Blott en dag. Tryggare kan ingen vara. En liten stund med Jesus. Många av våra mest kända psalmer är signerade Lina Sandell-Berg. Men vem var hon?
I föreställningen Lina – en musikalisk monolog gestaltar Emy Stahl Lina Sandells liv i ord och ton.