Vi söker basar & tenorer

Välkommen till Vokalensemblen och Kyrkokören

Vokalensemblen och Kyrkokören är två blandade körer som sjunger varierad repertoar i olika genrer och ofta framträder i kyrkan vid högtider och musikgudstjänster.

Värmdö vokalensemble övar på tisdagar kl 19-21:30 och är en grupp om drygt 20 sångare.
Värmdö kyrkokör övar på torsdagar kl 19-21:30 och består för närvarande av ca 35 sångare.

För båda körerna gäller att man behöver ha körvana och/eller har viss kunskap om noter eller musicerande i andra sammanhang. Då vokalensemblen är en mindre kör blir kraven på den enskilde sångare något högre.

Körerna framträder och övar mestadels var för sig, men sjunger också tillsammans i större verk. De senaste åren har de till exempel framfört Messias, Johannespassionen, Mozarts Requiem och Magnificat av Rutter. I höst kommer Vokalensemblen bland annat att sjunga Jesu meine Freude av Bach.
Kyrkokören planerar en resa i början av hösten och ska senare framföra Requiem av Rutter.
Båda körerna reser med jämna mellanrum till något trevligt ställe för att sjunga och umgås. I våras var Vokalensemblen i Trondheim, och bland de senaste av körernas resmål kan nämnas Italien, Amsterdam, Slovenien, Vadstena och Barcelona.
Nu söker vi i första hand TENORER och BASAR till båda körerna.
Är du en körsångare som söker en kör så tveka inte att höra av dig till körledaren Lars Hallgren på 08-574 009 49 eller lars.hallgren@svenskalyrkan.se

Du är hjärtligt välkommen!