Seminarium om ensamkommande och nya gymnasielagen

Ensamkommande och Nya gymnasielagen – framgångsfaktorer, möjligheter och utmaningar

Ett seminarium om situationen för ensamkommande som har tillfälliga uppehållstillstånd för gymnasiestudier.

Tid: onsdag 12 februari kl 13.30-16.00
Plats: Värmdö Församling, Sjölidens kapell, Haghultavägen 25

Föreningen Frivilliga Familjehem på Värmdö bjuder tillsammans med Värmdö församling in till ett seminarium där föreningen, skolan och lokala arbetsgivare delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter och tankar som gäller nyanlända i allmänhet och ungdomar med tillfälliga uppehållstillstånd för gymnasiestudier i synnerhet.

Vi visar korta filmer/reportage med några av våra ungdomar som berättar sina drömmar, filmer som framför allt riktar sig till arbetsgivare. Ungdomar kommer också delta i seminariet.

Eva Brandsma
, ordf Frivilliga Familjehem på Värmdö. Berättar om föreningen och nya gymnasielagen. Varför det här semi­nariet och om vårt arbetsmarknadsprojekt Jobbprepp.

Cecilia Dufva, lärare G2. Om framgångsfaktorer i skolan. Hur man lär sig ett nytt språk och tar sig igenom en hel utbildning på fyra år.

Johan Karlsson, syv G2 Vilka utbildningar har störst chans att ge jobb efter studierna. Hur studievägledningen arbetar med nyanlända ungdomar och vilka utmaningar vi står inför.

Pelle Paulsson, ICA-handlare på Värmdö. Om företagets sociala ansvar i lokalsamhället och att människor är resurser.

Jens Hoffman, vd Dipart. Om hur mångfald berikar företaget.

Johanna Ramstedt, enhetschef Djuröhemmet. Om betydelsen av nyanlända i äldrevården på Värmdö.

Panelsamtal/summering
Hur ska vi gemensamt gå vidare för att stötta våra ungdomar på vägen till arbete? Tillsammans samlar vi våra framgångsfaktorer och summerar dagens seminarium.
Moderator Eva Brandsma

Efter seminarium finns möjlighet till mingel på Lyckebo, där vi säljer våfflor och kaffe.

Anmälan ffpv2018@gmail.com

För frågor kontakta eva.brandsma@telia.com, tel: 0709-60 94 63