Pilgrimsvandringar

Vi vandrar i hållbarhetens tecken!

Tycker du om att röra dig i skog och mark tillsammans med andra i samtal och i tystnad?
Då är du välkommen att följa med oss på de olika vandringarna vi erbjuder.
Vandringarna leds av präst som förbereder stationer under vandringens gång.
En berättelse delas och nya tankar föds som vi delar med varandra.
Delar av vandringen går vi i tystnad.

Vi anpassar tempo och terräng efter gruppens förutsättningar. Matsäck och bra skor, kläder efter väder! (Inställt vid regn)

Anmälan och frågor:
Camilla Ulén, 08-574 009 47  camilla.ulen@svenskakyrkan.se

Söndag 16 september (Samling 11.00)
Stjärnvandring
Varje år arrangeras en pilgrimsvandring för hela Stockholmsområdet. Grupper och enskilda startar sin pilgrimsfärd någonstans i Stockholm med omnejd för att ta sig till fots, per båt, tunnelbana, pendeltåg, buss eller cykel till S:t Jakobs kyrka vid Kungsträdgården. Vandringarna bildar en stjärna genom att man kommer ifrån olika håll och möts i mitten. Pilgrimsvandringar ifrån olika ”stjärnspetsar”, med andra ord. Alla samlas sedan till pilgrimsmässa i S:t Jakobs kyrka kl 16.00. Efter mässan serveras enkel soppa i kyrkan.
Värmdö församlings startpunkt, vår stjärnspets, är Sjöliden där vi samlas klockan 11.00. Vår första vandringsetapp blir Värmdöleden mot Gustavsberg där vi sedan tar buss in till Slussen och avslutar vandringen via Skeppsbron i Stockholm till Kungsträdgården.

Torsdag 4 oktober
Från Hemmesta sjöäng till Strömma
Samling vid Sjöliden kl 9 .00

Torsdag 25 oktober
Vandring från kapell till naturens katedral
Samling vid Sjöliden kl 9.00

Pratpromenad
Varannan tisdag jämna veckor kl 11 har vi en lugnare promenad där vi tar oss tid att prata och anpassa längden på promenaden efter de som är med. Vi utgår från Seniorcenter Diamanten, Kullsvedsvägen 2. (Inställt vid regn)
När vi kan har vi med vår cykeltaxi.