Musikprogram

Onsdag 26 juni 19.00 i Värmdö kyrka

Livscykler

Marie och Lars bjuder i år på en konsert med musik av 100-årsjubilarerna Sven-Erik Johansson och, den på Värmdö kyrkogård vilande, Sven-Erik Bäck. Även musik av Richard Strauss och Robert Schumann utlovas.
Marie Alexis – sopran
Lars Hallgren – piano

Onsdag 3 juli 19.00 i Värmdö kyrka

Klassiska mästare möter svenska dragspelskungar

Ett spännande möte mellan de svenska dragspelskungarna och de klassiska mästarna, såsom Andrew Walter, Beethoven och Peterson-Berger
Kallis Bengtsson – accordion

Onsdag 10 juli 19.00 i Värmdö kyrka

Sommartoner

Två värmländska musiker & kusiner med mycket värme och glädje i sina hjärtan bjuder på en konsert med allt från Gotländsk sommarnatt till Anthem och jazzklassiker som Stardust.
Clas Grumer – trumpet
Lena Magnusson – piano/keyboard, dragspel, sång

Onsdag 17 juli 19.00 i Värmdö kyrka

Mästerverk från barocken

Konserten erbjuder musik ur duons stora skivproduktion, som de har fått talrika utmärkelser för. De kommer att spela musik av Roman, Scarlatti och Åhlström med flera.
Dan Laurin – blockflöjt
Anna Paradiso – cembalo

Onsdag 24 juli 19.00 i Värmdö kyrka

Lycklandsresan

Barytonsångaren Anders Larsson sjunger på de stora operascenerna sedan många år. I kvällens
konsert sjunger han romanser på svenska, ackompanjerad av vår egen organist Kerstin Alling,
i ett program med musik av Peterson-Berger, Stenhammar och Sibelius.
Anders Larsson – sång
Kerstin Alling – piano, orgel

Onsdag 31 juli 19.00 i Värmdö kyrka

Pianoafton med Roland Pöntinen

En av Sveriges mest framstående pianister ger en solokonsert på kyrkans Bösendorf-flygel. Det blir bland annat verk av Sibelius, Chopin, Fauré och Seymer.

Onsdag 7 augusti 19.00 i Värmdö kyrka

Orgeljazz

Med hammondorgeln i centrum spelar trion Trinity välkända svenska örhängen med lekfullt samspel och stor spelglädje på ett sätt som går hem hos både vana och ovana jazzlyssnare.
Andreas Hellkvist – hammond B3
Karl Olandersson – trumpet
Ali Djeridi – trummor

Picknick-konsert på Sjöliden – 14 augusti 19.00

Evelina Olsén och Kristin Stenerhag

Både Evelina och Kristin är Värmdöbor och denna kväll sammanstrålar de på hemmaplan i ett personligt musikaliskt möte.

Packa picknick-korgen, ta med filten och kom ner till Sjöliden!
Enklare servering. Fri entré. Haghultavägen 25