Musikprogram

Marie och Lars

Onsdag 27 juni 19.00

Även i år gör sopranen Marie Alexis en konsert med Lars Hallgren på piano i Värmdö kyrka. En tradition lika stark som jordgubbar och matjessill på midsommar. I år uppmärksammar vi året 1918 då fransmannen Claude Debussy dog och amerikanen Leonard Bernstein föddes. Två raffinerade tonsättare som skrivit musik som är lätt att ta till sig, och som på olika sätt haft stor betydelse för musikens utveckling. Flera fransk-amerikanska kopplingar utlovas, såsom Manon Lescaut och Candide. Men ingen sommarkonsert utan svenska romanser och inte minst Evert Taube!

A & O

Onsdag 4 juli 19.00

A & O rör sig smidigt mellan genrerna. Musik av bland andra Bach, Händel och Mozart varvas med kända jazzlåtar, folkmusik och eget material utifrån lust och inspiration. Fantasin får flöda när musikens essens plockas ut i arrangemangen för två sångstämmor, fiol och gitarr.
A & O, makarna Agnes och Olle Lindberg som sjunger, spelar gitarr och fiol har muciserat tillsammans i många år och turnerat i Sverige, Tyskland och Irland.

Visor och klassiska pärlor

Onsdag 11 juli 19.00

Sångaren Per-Erik Domargård medverkade under flera säsonger vid Allsång på Skansen och vi har flera gånger kunnat höra honom i Värmdö kyrka. Hasse Larsson, basist som har spelat bas med storheter som Peps Persson, Fredrik Norén Band, Bill´s Boogie Band, Soultrane, Abraxas mm. Kerstin Alling är kyrkomusiker i Värmdö församling. Hon är precis som Per-Erik utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tillsammans gör den här trion ett program med visa, jazz och sång med somrig och andlig touch. Musik av bland andra Chopin, Grieg och Olle Adolphson.

I livet

Onsdag 18 juli 19.00

Foto: Josefin Stacy

Aora är en sexstämmig vokalgrupp från Stockholm och Uppsala. Gruppen jobbar främst med musik skriven av ensemblens medlemmar men framför också egna arrangemang av kända låtar. Varje sångare tillför med sin röst något unikt som i samspel med de andra skapar en klangfull, klar och uttrycksfull helhet.
Aora bjuder på ett program som talar till oss alla oavsett vilken situation vi befinner oss i. ”I livet” innehåller allt från Stevie Wonder-förälskelse till mäktig TV-serie och kylig Povel Ramel-jazz. Kom och se Aora mitt i livet!

Svartvitt möte

Onsdag 25 juli 19.00

Två pianovirtuoser möts i ett program som de lite dubbel-
tydigt kallar Svartvitt möte. Musik av bland andra Gershwin
och Piazzolla.
Lars Örback har undervisat på Kungliga musikhögskolan i många år och är känd för sitt rytmiskt pregnanta spel.
Stefan Bojsten är konsertpianist och professor vid institutionen för klassisk musik vid Kungliga musikhögskolan, och är verksam både som solist och kammarmusiker i Sverige och utomlands.

Hasse Sporre Swing Quartet

Onsdag 1 augusti 19.00

Musik från Goodman och Ellingtons era.
Gudrun Bruna – sång
Hasse Sporre – klarinett
Pelle Larsson – piano
Magnus Marcks – kontrabas
Ferdinand Carlsson – slagverk

Hanna-kvartetten

Onsdag 8 augusti 19.00

Kammarmusikkonsert med stråkkvartett ur Sveriges Radios Symfoniorkester. Denna sommarafton framför kvartetten bland annat verk av sina absoluta favoritkompositörer – Mendelssohn och Ravel. Kvartetten söker det uttrycksfulla och kreativa i kammarmusikens unika möjligheter.
Hanna Göran – violin
Hanna Matell – violin
Åsa Karlsson – viola
Jana Boutani – cello

Picknick-konsert på Sjöliden,
Onsdag 15 augusti 19.00

Tina Ahlin & Orsa spelmän

Packa picknick-korgen, ta med filten och kom ner till Sjöliden!
Enklare servering. Fri entré.
Haghultavägen 25