Just nu har vi en ledig tjänst i Värmdö församling.

Kantor/musiker 100 %

Vi söker dig som vill vara med och utveckla ett levande musikliv i gudstjänster, körverksamhet och kyrkliga handlingar, med ett särskilt fokus på barn och ungdom.

Värmdö församling ligger i Stockholms skärgård, ca 2.5 mil och 30 minuter från Stockholm city, och har ca 14000 invånare och ca 9500 medlemmar. Församlingen har ett 20-tal anställda fördelade på två arbetsplatser, församlingsgården och kyrkan med kyrkogård.

Värmdö kyrka är en medeltida kyrka, den äldsta i Stockholms skärgård och ibland kallad  ”Skärgårdens katedral”. Församlingsgården Sjöliden ligger vid Torsbyfjärdens strand nära Hemmesta centrum. Församlingen har stor bredd i verksamheten och är mycket aktiv med bland annat omfattande barn- och ungdomsverksamhet samt ett rikt gudstjänst- och musikliv.

Inledning från församlingsinstruktionen för Värmdö församling.
Vägledande för församlingens verksamhet skall vara att allt är en del av ett gemensamt församlingsbygge. Vi vill sträva efter att stärka församlingen som en levande gemenskap genom att underlätta möten för alla generationer, bedriva verksamhet och erbjuda platser präglade av närvaro, öppenhet och hopp. Genom ordet församlingsbygge vill vi betona församlingens relationella grund, en relation djupast med Gud och med varandra.

Vi söker dig som:

• är utbildad kyrkomusiker eller har annan musikutbildning med erfarenhet och förmåga att leda och utveckla kör
  • är öppen för olika musikaliska stilar och uttryckssätt i gudstjänster och kyrkliga handlingar
  • har en förankring i kyrka och tro och som vill värna om traditionen men också arbeta för förnyelse

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde: efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Lön: Månadslön enligt avtal

Frågor:
Hans Gårdh, kyrkoherde 08-574 009 43 hans.gardh@svenskakyrkan.se
Lars Hallgren, kyrkomusiker 08-574 009 49 lars.hallgren@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan med meritförteckning senast 25 september 2020 till:
Värmdö församling, Haghultavägen 25, 139 34 Värmdö
eller varmdo.forsamling@svenskakyrkan.se

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan.
Vi tillämpar löpande intervjuer varför tillsättning kan ske tidigare.