Författarkväll

Foto: Peter Knutson

Foto: Peter Knutson

Lycka på fullt allvar – en introduktion i positiv psykologi

Katarina Blom, psykolog och Sara Hammarkrantz, journalist

Tisdag 27 september 19.00 på Sjöliden, Haghultavägen 23-25

Psykologen Katarina Blom och journalisten Sara Hammarkrantz berättar utifrån aktuell forskning hur vi kan bygga välbefinnande på lång sikt och stå starkare i såväl med- som motgång. ”Vår hjärna är som ett kardborrband för negativa och obehagliga upplevelser och som teflon för positiva. Därför behöver vi ta lyckan på fullt allvar och lära oss mer om vad som får oss att må bra.”
De är författare till den nya boken Lycka på fullt allvar där de tar loven av grundlösa lyckolöften och istället synar vetenskapen bakom. Den nya positiva psykologin fokuserar på hur vi människor kan fungera optimalt. Det handlar inte om påklistrat positivt tänkande utan om att lära känna sig själv och vad man mår bra av – och att börja göra mer av det som ger ökat välbefinnande. Under föreläsningen kommer de att prata om skillnaden mellan positiva och negativa känslor, och om hur de positiva känslorna kan få oss att öppna upp, se fler alternativ och möjligheter, bli nyfikna och vilja och våga göra nya saker.
Katarina Blom är psykolog, föreläsare och organisationskonsult på www.habitud.se, med positiv psykologi som specialområde. Hon har bland annat gett utbildningar i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och praktisk positiv psykologi.
Sara Hammarkrantz är journalist sedan 20 år, med psykologi som specialområde, numera frilansjournalist och redaktör. Hon har studerat positiv psykologi vid Middlesex University i London.

I samarbete med Värmdö Bokhandel.

Kommentarer är stängda