Drop-in-dop

dop200Välkommen till Drop-in-dop

I år har vi Drop-in-dop den 16 maj kl 14.00-16.00 i Värmdö kyrka.

Praktiskt
För den som önskar bli döpt eller döpa sitt barn finns präster och kyrkomusiker på plats. Det börjar med ett dopsamtal i Sockenstugan med prästen där man pratar om dopet och bestämmer musik till dopgudstjänsten. I samband med dopet bjuder vi på dopkaffe.

kyrkan200Dagen vänder sig till alla oavsett ålder som vill bli döpt eller döpa sitt barn. Det är gratis och det enda som krävs är att du inte är döpt förut och båda målsmäns underskrift för alla under 18 år.

Om du undrar över något så kontakta vår expedition på 08-574 009 40.

dopbild200Bakgrund
”Är det något som hindrar att jag blir döpt?” (Apg 8:36) Så berättas det i Bibeln att en man frågar en av de första kristna. Drop-in-dopen kom till i Västerås stift just för att ta bort det som kan hindra en människa från att bli döpt eller att döpa sitt barn. Det som för vissa är enkelt och roligt kan för andra vara trösklar som gör att ett efterlängtat dop inte blir av: att ringa och boka tid i kyrkan, höra sig för när släkt och vänner kan komma, ställa till med ett dopkalas, skicka inbjudningar…. Allt det praktiska är bortplockat kring drop-in-dopen. Kvar är kärnan i dopet och dopets budskap, nämligen att alla människor är önskade och älskade av Gud och att dopet är Guds personliga löfte till varje människa som önskar det.

Kommentarer inaktiverade.