Dop

Ett nytt liv har kommit till världen och det är något fantastiskt att fira. I dopgudstjänsten får vi samlas och tacka för det nya livet och be för barnet och dess framtid. Dop kan se väldigt olika ut. Vissa väljer att bara samla den närmaste familjen och andra tar tillfället i akt att bjuda in många. Oavsett hur man väljer att göra blir dopet ett fint sätt att välkomna ert barn in i familjen, kyrkans gemenskap och livet.

Alla barn är välkomna att döpas. Det vanligaste är att barnet är 3-6 månader när det döps, men man kan döpas när som helst i livet. Många döps också i samband med konfirmationen. I och med dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.

Dopgudstjänstendopbild200
I Värmdö församling döps barnet i en särskild dopgudstjänst för just det barnet, antingen en lördag eller en söndag efter förmiddagens gudstjänst. Om familj och vänner vill medverka i dopgudstjänsten finns många möjligheter till det.

Bokning av dop
För att beställa tid eller tala om dop är du välkommen att ringa församlingen på telefon 08-574 009 40 eller kontakta oss via e-post: varmdo.forsamling@svenskakyrkan.se

Dopklänning och dopkaffe
Församlingen lånar ut dopklänning. Fråga efter det då ni bokar tid. Om ni vill ordna en samling med kaffe efter dopet finns det möjlighet att hyra lokal av församlingen. Var ute i god tid med bokningen.

Sockenstugan, vid Värmdö kyrka. Se bilder >>
Församlingsgården Sjöliden nära Hemmesta. Se bilder >>